Samstag, 11. Februar 2012

Caramel Cheesecake




E prima oara in viata mea cand fac Chesecake.Reteta e de aici http://artaculinara.com/forums/topic/3481-caramel-cheese-cake/ ,dar eu am modificat-o minimal din cauza de improvizari :P .In paranteza va scriu improvizarile mele.


Avem nevoie de:
125 gr biscuiti cacao(eu am folosit cam 200g biscuiti de caramel)
60 gr unt topit(eu cam vreo 80 g)

Sfaramitam biscuitii cu sucitoarea,ii amestecam cu untul,ii punem intr-o forma cu hartie de copt si dam la frigider pana pregatim si restul.

Pentru sos de caramel:

30 gr unt
50 gr zahar brun
2 linguri lapte condensat
1 lingura sirop de artar(sau miere)
2 linguri apa

Punem ingredientele la topit intr-o oala,si amestecam pana rezulta un...sos.
Il lasam sa se raceasca putin pana preparam crema de branza.

Pentru stratul de branza avem nevoie de:

500 gr branza cremoasa(eu 500 g quark si 200 g Schmand,o smantana groasa)
75 gr zahar(zahar am pus dupa gust,pentru ca de la smantana,crema mea era mai acrisoara)
3 oua
80 ml frisca lichida
1 lingura faina(o lingura de gris ca nu aveam faina)
Amestecam branza cu zaharul,frisca lichida,faina(gris-ul) iar mai apoi adaugam rand pe rand ouale si sosul caramel.

Turnam compozitia peste biscuiti si coacem la 180 de grade pentru 40-50 de minute,zice Eataly.Eu am lasat-o mai mult in cuptor,ca imi parea cam moale,iar in ultimile minute am pornit si ventilatia sa se coloreze frumos ca asa imi place.

Se lasa cateva ore la racit,chiar si peste noapte.

Este prima mea Cheese-Cake,a iesit excelenta si o sa o mai fac cu siguranta .Si data viitoare pun si fructe.







A mea nu arata asa fina din cauza quark-ului si a grisului,dar gustul e important.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen